در کنار همه آثار ملموس و میراث ماندگار اصفهان که شهره جهان هستند و البته خاصِ اصفهان، مثل میدان نقش جهان یا پل خواجو و سی و سه پل، یک میراث ناملموس هم وجود دارد که این خطه در ایران مکتب دار آن است. “مکتب کمدی اصفهان”، اما ریشه در طنازی اصفهانی ها دارد که بعدها ارحام صدر آن را به یک معنا پروراند و بالنده کرد تا آنجا که این شهر توانست در عرصه نمایش و تئاتر کمدی صاحب سبک باشد.
گرچه تئاتر کمدی اصفهان در طول سالیان گذشته، فراز و فرود توامانی را پشت سر گذاشته اما از پس این سالها به دلیل داشتن نقش مهم در هنرهای نمایشی و کمدی ایران، اصفهان را در کشور به عنوان خاستگاه ژانرکمدی برجسته کرده است. “جشنواره خندستان” هم چند سالی ست که با پرداخت به تئاتر کمدی خواسته است که این جایگاه و خاستگاه اصفهان را در عرصه هنرهای نمایشی ایران پررنگ کند و به یک معنا آن را در یونیفرم شایسته تری رسمیت ببخشد و به یک برند شناخته شده تر برای شهر اصفهان تبدیل کند.
جشنواره خندستان به همت شهرداری اصفهان تاکنون در ۴ دوره توانسته برگزار شود؛ تمرکز دو دوره گذشته این جشنواره نمایشنامه نویسی بوده و حالا امسال در اجرا به گروه های تئاتری سراسر کشور میدان رقابت هنری داده است.
آثار نمایشی ۲۸ استان کشور به جشنواره امسال خندستان رسیده اند و با آغاز این رویداد هنری اجرای این آثار از همین امروز ، شنبه ۶ اسفند شروع و تا ۱۱ اسفند امسال ادامه خواهد داشت.
آن طور که از گفته های مسوولان فرهنگی شهرداری اصفهان برمیآید، قصد آنها تثبیت این جشنواره ملی تئاتر کمدی در تقویم فعالیتهای فرهنگی شهر است؛ اتفاقی که میتواند برای شهر علاوه بر پاسداشت و نگاهداشت میراث مکتب کمدی اصفهان، یک ظرفیت گردشگری دیگر هم بر همه جاذبههای گردشگری شهر بیفزاید.